Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2013 09:24 - За исландските слонове
Автор: victorcito Категория: Политика   
Прочетен: 720 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Оставете Исландия на исландците. Тук сме на Балканите.


Ботев не е писал за Парижката кумуна, защото е бил комунист. Сталин не е марксист, нито ленинист, а сталинист. Ленинизъм в Русия няма след 24-а година. Анархо-фашизъм в България никога не е имало, нито фашизъм изобщо. И анархизъм не е имало, с малки изключения. Футболните агитки са анархисти, но не го разбират.


България е била република цифром и словом 23 години от съществуването си като държава. В Утопия живяхме още 46, а като царство сме изкарали около 600. Престолонаследникът на български трон е в кома от няколко години, царят е бил премиер, баща му беше диктатор, бодигардът му стана диктатор; демократите, които го изхвърлиха от двореца на дядо му, станаха диктатори.


Симеон остана просто комарджия. Българите – също. На комар проиграха СДС през 90-а, а после спечелиха Беров и Доган. На комар спечелихме Виденов, на комар го загубихме. Хазартни личности сме – НДСВ, Жорж Ганчев, Кулеков, ГЕРБ. Пазим Конституцията, а поне три пъти сме нарушавали действащата Конституция през последното столетие. Две от четирите конституции, които сме писали, са писани от руснаци. Бакунин също е руснак, както впрочем и Троцки. Евреите са просто прогресивен народ по това време, защото сегашните евреи и тогавашните евреи са две доста различни неща. Израел не значи евреи, нито САЩ значат евреи, нито евреи означава евреи, оказа се.


Евреите чертаят сценарии. И сценаристите правят това. Даже безредиците имат сценарии; в България има доктори по безредици, прочути хора с опит в изкуството на манипулацията. Всеки манипулатор може да направи хиляда души да изглеждат като милион и обратното. И ЦИК ги умее тия работи, и Худини. И Гергов ги може, да не говорим за други шамани. Даже оператори в БНТ умеят това.


Ирландците умеят да варят уиски. Шотландците също варят. Двете държави често се хапят кой вари по-доброто уиски. Аз казвам: UK. Те казват: искаме независимост. Аз казвам: пробват се, те: все тая. И там все тая, и на съседните острови все тая. Там и неандерталците са изчезнали яко дим. Тук са се смесили някак, колкото и абсурдно за звучи. Там си е там, тук си е тук. На Балканите няма действащи вулкани, защото няма и нужда. Искаме ли да покрием Европата с нещо, покриваме я – проститутки, кашкавал, розова масло. Те правят с нас същото – евтин експеримент.


Тя и думата за Европа сме я намислили тука. Ако не вярвате, сверете. Прав беше оня селски кмет за чапарагата, само дето аз мисля, че ние виждаме чапарагата, знаем, че тя се носи из въздуха и лови политици за гърлото, но нямаме идея кой я държи и защо я размахва. Ама ни харесва, и то как. Чудно е да лочиш бира край жандармеристите, които не те бият защото ги е страх да те набият. Трудно е да видиш кой носи вила сред милионите протестиращи.


Милионите са в банките, ЕГН-ата са на протест, а Мишо си е мишо. Същото и с другите от неговата екосистема. Включените в държавната матрица на подпухнали и говорят еднакво. Имат аутокю с ушите си, пред себе си, в задниците си. Сложна материя е екосистемата у нас. Не е като в Исландия – гейзери, дървени къщички и пингвини. Има ли пингвини в Исландия? Нямало ли? Че как така, нали Пимпирев се снима с тях? А, Арктика, да бе. Там са белите мечти. Ама те полюсите се сменят, така че нищо чудно и белите мечки, и пингвините да се сменят. Можем и на исландците са предложим тази последна заменка. Винаги съм искал да живея на остров в Атлантика. Сигурно затова ДС затри кокалите на Апостола – ако ги бяха сложили в Патриаршията, където им е мястото, щяха да тракат снощи, докато чуваха как революцията тръгва по начертания сценарий.


Оставете сценария всъщност. Но оставете и Исландия, за Бога. Тука сме на Балканите. Исландия е близо до Гренландия. Зелената земя всъщност е бяла, ама е била някога зелена. Там са и САЩ, които са много демократична република, начело с много демократично избран президент. Интересно ще ми е ако някой път на изборите там се явят двойка еднояйчни близнаци с мексиканско потекло. От различните партии – слончето и магарето.


В България няма слонове. В Исландия няма магарета и, надявам се, слонове. Хубаво е преди заменката да проверим какво още няма там, за да си донесем. Лютеница – задължително.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: victorcito
Категория: Политика
Прочетен: 167600
Постинги: 77
Коментари: 120
Гласове: 158
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930